Gezondheidsatelier - De langste weg leidt altijd naar jezelf
 
CEASE THERAPEUT
 
CEASE therapie: De behandeling van Autisme en autistivorm gedrag
 
CEASE
staat voor Complete Eradiction of Autism Spectrum Expression en is ontwikkeld door Tinus Smits. In het Gezondheidsatelier is in navolging van Tinus Smits, een speciale deskundigheid ontwikkeld om kinderen met een vorm van autisme succesvol te behandelen. Daarvoor wordt een combinatie van verschillende therapieën ingezet: homeopathie, isotherapie, voedingsadviezen en orthomoleculaire geneeskunde. De ontwikkeling van kinderen bij deze therapie is dat op alle niveaus, lichamelijk, emotioneel en mentaal groter verbetering optreed, waarbij soms zelfs volledige genezing mogelijk is.
Welk soort autisme het kind heeft speelt hierbij geen rol. Ook allerlei andere vormen van gedragsstoornissen kunnen op deze wijze effectief behandeld worden: ADHD, ADD, PPD-NOS concentratiestoornissen, agressie, angst, boosheid, hoogsensitief, etc. Ook de vaak aanwezige ontwikkelings en leerstoornissen kunnen zo genezen worden.
 
Homeopathisch
Een belangrijk deel van de therapie is homeopathisch. Allereerst blijken gedragsstoornissen nog al eens na vaccinatie te ontstaan. Het systematisch ontstoren van de vaccinaties met homeopathisch verdunde vaccins in verschillende potenties blijkt dan een geweldige mogelijkheid om het evenwicht te herstellen. Dit ontstoren heeft overigens geen invloed op de bescherming tegen de ziektes waarvoor de kinderen geënt zijn. Daarnaast geeft de homeopathische geneeskunde ook heel goede mogelijkheden om kindgericht te behandelen. Er wordt dan een homeopathisch geneesmiddel gezocht wat precies bij het kind past om het zo weer in evenwicht te brengen. Dat kan diepgaande verbeteringen teweeg brengen waardoor het oogcontact herstelt en veel typische kenmerken van autisme verdwijnen.
 
Voeding en darmen
Ook wordt er speciaal aandacht besteed aan het goed functioneren van de spijsvertering. Ongeveer 80% van de autistische kinderen heeft darmstoornissen. Vooral een lekkende darm kan grote invloed op het gedrag hebben. Daarom wordt aandacht besteed aan het goed functioneren van de darm. Soms geeft het weglaten van suikers en andere zoetigheid al een enorme verbetering. Soms kan een specifiek dieet ook een bijdrage leveren aan het herstellen van rust bv een glutenvrij dieet.  Ook orgaangerichte homeopathische geneesmiddelen kunnen vaak goed als extra ondersteuning dienen.
 
Orthomoleculair
Kinderen met gedragsstoornissen krijgen visolie voorgeschreven. Er zijn voldoende aanwijzingen en onderzoeken die laten zien dat omega-3 vetzuren wonderen kunnen doen. 20% van het drooggewicht van onze hersenen bestaan uit omega-3 vetzuren en een tekort kan tot allerlei gedragsstoornissen in het denken en in de concentratie leiden. Tevens worden afhankelijk van het genezingsproces ook nog andere voedingssupplementen ingezet.
Vitamine C neemt een bijzondere plaats in. Tinus Smits, ontdekte dat vetoplosbare Vitamine C een bijzondere invloed heeft op de spraakontwikkeling van autistische kinderen en het begripvermogen (cognitieve functies) sterk kan verbeteren. Vetoplosbare Vitamine C (ascorbylpalmitaat) wordt ingezet in combinatie met wateroplosbare Vitamine C met  bemoedigende resultaten. Ook Vit B12 is een optie.
 
Stappenplan
In het Gezondheidsatelier wordt multimethodisch gewerkt. Er wordt gewerkt met een behandelplan, waardoor het kind in verschillende stappen behandeld wordt.  Elke behandelstap kan weer een stap voorwaarts betekenen in de ontwikkeling en de genezing van het kind.Meer informatie vindt u op: www.cease-autism.com
 
 
Je dient Flash geïnstalleerd te hebben om deze pagina te bekijken.
Geena Lisa - Breek de stilte
Geena Lisa zingt "Breek de stilte" van Stef Bos in het Eén-programma "Zo is er maar één"
Meer informatie:
Telefonisch spreekuur: Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 9.00u tot 10.00u op
tel: 030-2300562.
Op woensdag van 12.00u tot 12.30u op tel: 06 412 58 108.
e-mail: hcmn@live.nl
 
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint