Gezondheidsatelier - De langste weg leidt altijd naar jezelf
Pijn en gewrichtsklachten

Homeopathische behandeling kan zonder bijwerkingen, goed en snel helpen bij reumatische klachten. Reuma is een te genezen ziektebeeld is, wat echter wel meer tijd vraagt. 
Ontstekingen worden bij de oorzaak aangepakt. Dat betekent dat u in de loop van de tijd minder ontstekingsreacties heeft, minder hevig en minder pijn. Ook bijkomende klachten worden meegenomen in de behandeling. De kwaliteit van leven neemt toe, u ervaart verlichting en wordt conditioneel sterker.
Homeopathie kan een goede aanvulling op, of alternatief zijn voor een reguliere behandeling. Er wordt samen gewerkt met huisarts, specialist en fysiotherapeut.

Voor meer informatie:
Telefonisch spreekuur: Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 9.00u tot 10.00u 
tel: 030-2300562.
Op woensdag van 12.00u tot 12.30u op tel: 06 412 58 108.
e-mail: hcmn@live.nlEr is meer mogelijk in de behandeling van reuma en gewrichtsklachten
 
Reuma is een chronische ziekte die op de lange duur de gewrichten vervormd.
 
Echter bij een tijdige behandeling hoeft het niet tot deformatie van de gewrichten te komen. Behandeling van de erfelijke tendens tot ontstekingen zorgt ervoor dat de onderliggende aanleiding tot ontstekingen wordt opgeruimd. 
 
In families waarin reuma tot ontwikkeling is gekomen, is het waarschijnlijk dat in het voorgeslacht tuberculose is doorgemaakt. Dat is belangrijke informatie in het consult.
 
Ook zien we longklachten, huidklachten en gewrichtsklachten terug vanuit de erfelijkheid. De klassiek homeopathische behandeling volgens de ziekteclassificatie richt zich op het verlichten van de pijnklachten door voor te schrijven op de ontstekingen en op de onderliggende erfelijke neiging tot ontstekingen en reumatoïde tendensen, die gestopt moet worden.
 
Tot deformatie of vergroeiingen hoeft het niet meer te komen. Wat eenmaal vergroeid is kan niet herstellen, wel kan zelfs in dit stadium behandeling plaatsvinden en nemen de ontstekingen af.
 
Dat betekenent dat de gewrichten soepeler worden, de pijn afneemt en daarmee de bewegingsmogelijkheden toenemen.
 
De medicijnbelasting zal gedurende de behandeling afnemen omdat u minder medicatie nodig hebt. Het afbouwen van de reguliere medicatie doet u in overleg met uw arts.
 
Voor meer informatie:
Telefonisch spreekuur: Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 9.00u tot 10.00u op tel: 030-2300562.
Op woensdag van 12.00u tot 12.30u op tel: 06 412 58 108.
e-mail: hcmn@live.nl


Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint