Gezondheidsatelier - De langste weg leidt altijd naar jezelf
 
Karin Dijkstra
Klassiek Homeopaat, Coach en Contextuele hulpverlening.
 
Begint als 19 jarige als gediplomeerd verpleegkundige.
In de jaren die volgen is ze betrokken bij de begeleiding van  kankerpatiënten in alle fasen tot en met de stervensbegeleiding.
Ze werkt ruim 15 jaar als verpleegkundige in het ziekenhuis en in de particuliere zorg, als wijkverpleegkundige in de wijk en als weekendhoofd in een groot bejaardenhuis in Utrecht.
 
Tijdens haar reizen is ze kort werkzaam in het kibbutzhospitaal in Israël, bezoekt locale ziekenhuizen en gezondheidsprojecten in ondermeer India en Afrika en maakte kennis met de niet westerse geneeskunst.
 
Haar belangstelling groeit van zorg voor de medemens naar de levensvraag: "Wat beweegt de mens - en hoe gaan we als mensen om met situaties die op onze levensweg komen". 
 
In 1989 wordt haar zoon geboren en na een familiebezoek in Burkina Faso volgt de Tropenspecialisatie in Leiden. In 1993 wordt haar dochter geboren en in 1994 slaagt ze aan de Hogeschool Utrecht als docent omgangskunde en trainer sociale vaardigheden en groepsdynamica. De volgende 5 jaar is ze verbonden als docent sociaal agogische vaardigheden aan de SPW (Sociaal Pedagogisch Werk) opleiding van de  ROC ASA te Utrecht.
 
Tijdens de 6 jarige opleiding  Klassieke Homeopathie specialiseert ze zich aan de Hahnemann Academie. Als Klassiek Homeopaat RH (Register Homeopaat) is ze verbonden aan de Stichting Hahnemann Homeopathie en gespecialiseerd in de Ziekteclassifiatie en Chronische ziekten. Ze volgt jaarlijks (door de NVKH erkende) bijscholing aan deze academie.
 
Ze is opgeleid als  CEASE therapeut en behandelt kinderen die autistivorm gedrag (adhd, add, ppd-nos) ontwikkelden na vaccinatie. Ze is aangesloten bij het nederlandse en wereldwijd interactieve netwerk van CEASE therapeuten, opgeleid door Tinus Smits.

Psychosociale en contextuele hulpverlening. Opgeleid aan opleidingsinstituut Leren Over Leven - contextuele studies, en de Nagy Academie.
 
Expertise op het gebied van de psychologie en psychiatrie, klachten steeds benaderend vanuit het homeopathische en contextuele gedachtengoed.
 
Opleidingen:
Maatschappelijk verpleegkundig
Docent omgangskunde
Trainer sociale vaardigheden/groepsdynamiek
Klassieke homeopathie
Contextueel therapeutish
 
Cursussen:
Antroposofische  verpleegkunde, gericht op ontspanning, ruimte, zelfzorg, ritme en structuur. 
Complementaire verpleegkunde, massage, etherisch olie, gericht op ontspanning en beter slapen.
Voeding, afvallen en gewichtsbeheersing.
Orthomoleculaire geneeskunde.
Train de trainer geweldloze (verbindende) communicatie.
 
 
Telefonisch spreekuur: Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 9.00u tot 10.00u 
op tel: 030-2300562.
Op woensdag van 12.00u tot 12.30u op tel: 06 412 58 108.
e-mail: hcmn@live.nl
 
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint