top of page

Allergieën & hooikoorts,

Het allergie seizoen is volop gaande. In de praktijk krijg ik meerdere mensen met allergische reacties als jeuk, rode en geïrriteerde ogen, tranen, niezen, zwelling, prikkelend slijmvlies, loopneus, vermoeidheid. Het lichaam reageert direct op de aanwezigheid van stoffen die het niet kan verdragen.

Meerdere mensen geven aan dat ze getest zijn en een gevoeligheid hebben voor:

Gras: en boompollen: berk, eik, beuk etc

Voedsel: vruchten, noten, nikkelhoudende voeding zoals tomaten, spinazie, sla, bonen, chocola, gedroogd fruit, meergranenbrood, noten etc

Dieren: katten, honden, konijnen, cavia's: haren

Huismijt: stof

In eerste plaats wordt voorgeschreven op de allergische reactie die er is. met een dagelijkse inname is met enkele dagen verbetering te verwachten. Wilt u echter af van de allergie en de ontwikkeling van een hogere allergie-gevoeligheid dan vraagt dat iets anders. Het feit dat het lichaam reageert op dergelijke stoffen heeft te maken met de constitutie ofwel de stand waarin het reactievermogen van het lichaam staat. Wanneer een auto in de achteruitstand staat kom je ook met geen mogelijkheid vooruit. Wanneer je niet kunt schakelen kom je dus niet in de juiste beweging. Zo werkt het ook met ons lichaam. Er is ondersteuning nodig van het lichaam om op een adequate manier "te schakelen" en niet in de "overreactie" te komen.. Door daarop voor te schrijven herstelt het lichaam zich en wordt weerbaar. De allergische reactie zal afnemen en vervolgens verdwijnen. Dat brengt veel mensen weer meer ruimte om te leven zoals ze graag willen, zonder voortdurend te moeten oppassen wat ze eten, welk seizoen aanbreekt, bij wie ze in huis kunnen of niet.


Voor meer informatie of een afspraak bel of mail:

Telefonisch spreekuur: Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 9.00u tot 10.00u op

tel: 030-2300562.

Op woensdag van 12.00u tot 12.30u op tel: 06 412 58 108.

e-mail: hcmn@live.nl

bottom of page