top of page

Opgelucht ademhalen na astma en allergie.

Door: Wilbert van Arendonk

In december 2009 was ik het zat. Vijf jaar lang aan de pufjes en poedertjes om die vervelende verstikkende benauwdheid weg te krijgen. Astma in combinatie met een huisstofmijt allergie waren de veroorzakers van de benauwdheid, werd mij door de arts gemeld. Onderzoek naar mogelijke oorzaken hebben we nooit gedaan. Om de 3 weken nieuwe puffertjes halen was de oplossing. ’s Ochtends 2 en ’s avonds 2. Naast mijn bed altijd een extra inhaler voor een acute benauwdheid in de nacht. Iets wat op het laatst meer regelmaat dan toeval was.

In die vijf jaar ben ik bezig geweest om het gevolg, de benauwdheid, te onderdrukken. Dit resulteerde in afhankelijkheid van iets waarvan ik diep van binnen het gevoel had dat het niet bij mij hoort, en mogelijk voor andere dingen in mijn lichaam schadelijk was. De benauwdheid was tijdelijk weg, maar daarvoor in de plaats kreeg ik steeds keelontstekingen, slechte adem, en het meest erge, angst voor het niet voor handen hebben van mijn puffertje. Wat is erger, benauwdheid of paniek….ik kan uit ervaring vertellen dat het benauwd krijgen, in paniek raken, en het dan nog benauwder krijgen het ergst is. DIT WIL IK NIET MEER.

Via een zoekopdracht naar een homeopaat op google werd mijn blik gegrepen door de vermelding van Karin Dijkstra. Klassieke Homeopathie in combinatie met coaching. Het coaching gedeelte pakte me aangezien ik net afgestudeerd ben als coach en daardoor getraind in ‘mensen faciliteren in hun eigen ontwikkelingstraject’. De achterliggende gedachte is dat iedere vraag in jezelf haar antwoord vindt. Zo mogelijk ook met lichamelijke klachten. Mijn vraag was in dit geval dan ook;

“ Hoe kan ik weer vrij van benauwdheid ademen, en vertrouwen op mijn eigen systeem?”.

Met Karin ben ik opzoek gegaan naar de oorzaken van mijn benauwdheid. Haar luisterend oor is iets wat ik erg bewonder in haar. Uit mijn verhalen, tijdens de afspraken, de thema’s weten te pikken, die ten grondslag liggen aan de reactie van mijn lichaam in de vorm van de benauwdheid, spreekt van vakkundigheid. Het coachen in aansluiting met de homeopathische behandeling heeft er binnen 3 maanden voor gezorgd dat ik vrij van mijn puffers zonder het nog benauwd te krijgen weer opgelucht kan ademhalen.


Voor meer informatie:

Telefonisch spreekuur: Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 9.00u tot 10.00u op

tel: 030-2300562.

Op woensdag van 12.00u tot 12.30u op tel: 06 412 58 108.

e-mail: hcmn@live.nl

bottom of page