top of page

Empowerment

Ieder mens is uniek en heeft wensen en verlangens die je graag ingewilligd ziet op korte of langere termijn. In de drukte van het dagelijks bestaan zijn veel mensen die zo begaan zijn met de zorg voor anderen, dat ze niet of te weinig toekomen aan zichzelf toekomen.


Anderen hebben geleerd om vooral bezig te zijn en veel minder om eens stil te staan en te voelen wat je nodig hebt. Als je namelijk weet wat je nodig hebt dan kun je ondersteuning bij je plannen gaan vragen om ze te verwezenlijken.


Hulp en ondersteuning vragen blijkt voor veel mensen moeilijk te zijn. Veel liever dan uit te spreken welke wensen er leven, trekken mensen zich terug op zichzelf en puzzelen uren, maanden en soms jaren alleen om dingen op te lossen.


Een belangrijk onderdeel van de coachinggesprekken is het versterken van de autonomie. De mogelijkheid om voor je eigen wensen en verlangens te gaan staan, er keuzes in te maken, en durven toegeven aan zichtbaarder worden. In eerste instantie aan jezelf. Durven jezelf te zijn en je eigen beperkingen voorbij gaan is soms nog een klus.


Wat je nodig hebt om te verwezenlijken wat je wenst? Dat onderzoeken we in de gesprekken.


Onderstaande filmpjes zijn voor mij steeds weer inspirerend.

Over Joy van der Stel

Video met een korte impressie van Joy van der Stel. Zij werd zwaar spastisch geboren. Maar met vallen en opstaan ontdekt Joy de kracht in haar beperking en maakt zo het onmogelijke waar: ze verovert ...

Maybe it's my fault, or maybe you're just making excuses.

Michael Jordan & Nike Gear: http://www.Nike.com Maybe it's my fault. Maybe I let you to believe it was easy, when it wasn't. Maybe I made you think my highlights started at the free throw lin...

Nick Vujicic : Are You Going to Finish Strong : a must watch for all

Nick Vujicic has no arms or legs but has come to terms with his lot in life and he delivers an inspirational speech to these school kids that they will probably never forget.


bottom of page