top of page

Griepprik werkt niet?

Polyinfluenzinum, het homeopathische griepvaccin

is een veelgebruikt alternatief

Artsen in de VS bekritiseren de griepprik in het vakblad The Lancet Infectious Diseases. Trouw maakt hier melding van. Volgens de artsen is het nut van de griepprik alleen aangetoond bij jongvolwassenen. Bij ouderen reageert de afweer op het virus minder adequaat.

Verder is het beeld nogal vertekend, omdat vooral gezonde ouderen een prik halen. Ouderen die geen prik halen, sterven eerder, maar dat komt dus omdat ze al iets hadden, zeggen de onderzoekers.

Volgens Dr Tinus Smits is het griepvaccin zeker niet onschuldig en kan omdat het elk jaar opnieuw gegeven moet worden na een aantal herhalingen de algehele gezondheid aantasten zonder dat de arts of de patiënt zelf dat in de gaten heeft. Er dient hier onderscheid gemaakt te worden tussen de niet-risicogroep en de risicogroep. De niet-risico groep, die uit eigen comfort of om economische redenen voor het vaccin kiezen, kunnen zelf voor een eventueel alternatief kiezen. Zij dienen zich te realiseren dat vaccineren niet zonder risico is. Uit onderzoek bleek dat ziekten met koorts die spontaan genezen het risico op huidkanker significant verminderen.Dat geldt naar alle waarschijnlijkheid voor alle soorten kanker, alleen is dat nog niet onderzocht. Wel is het bekend dat kankerpatiënten vaak jarenlang niet ziek zijn geweest en soms tientallen jaren geen koorts ontwikkeld hebben. Er is bij hen sprake van een slechte reactiviteit. Door de koorts wordt de reactiviteit versterkt en afwijkende (kanker) cellen opgeruimd.


Griep

Veel mensen die in deze periode een “griepspuit” nemen, kunnen hiervan bijwerkingen ondervinden, zoals een grieperig gevoel of langdurige vermoeidheid. Het homeopathisch geneesmiddel Polyinfluenzinum, bereid uit het Influvac griepvaccin, werkt zeer effectief tegen deze bijwerkingen. Het werkt het beste als het middel een dag voor de inenting wordt ingenomen én nog een keer erna. Polyinfluenzinum geeft ook een goede weerstand tegen influenza bij mensen die geen griepvaccinatie krijgen.


Verkrijgbaarheid

De homeopathische preventie tegen griep is verkrijgbaar via de praktijk. Het wordt ingenomen onder de tong, is niet chemisch en is niet schadelijk voor het lichaam.


Meer informatie:

Telefonisch spreekuur: Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 9.00u tot 10.00u op

tel: 030-2300562.

Op woensdag van 12.00u tot 12.30u op tel: 06 412 58 108.

e-mail: hcmn@live.nl

Alles over de griep

Griep,symptomen en behandeling.

Griep is een virusinfectie die koorts, een loopneus, hoesten, hoofdpijn , een ziek gevoel (algehele malaise) en ontsteking aan de binnenkant van de neus en de luchtwegen veroorzaakt. Het virus wordt verspreid door inademing van besmette druppeltjes die door hoesten of niezen zijn verspreid. Hoewel de griep hinderlijk is, voelen de meeste mensen zich na een week weer beter.

De huidige griep geeft ondermeer de volgende symptomen:

Hoofdpijn

Hoesten

Keelpijn

Flinke spierpijn

Misselijk

Koorts

Afwisselend heel warm tot heel koud

Dorstig


Wat kunt u doen?

Rusten en slapen

Drinken (koud, warm, waar u zin in heeft, drink minimaal 1,5 liter bij koorts)

Bij kou, een extra dek erbij of een kruik

Bij koortsende hitte, een koele washand

Vermijden van inspanning en prikkels.

Eet waar je trek in hebt, vaak is dat lichtverteerbare voeding zoals biogarde/yoghurt, fruit, een beschuitje. Thee met een lepel honing is zacht voor de keel.

De meeste mensen bellen vanwege de hoest. Het is een aanhoudende hoest die varieert van intensieve kriebelhoest tot kokhalzen en overgeven aan toe. Liggen of juist omhoog komen inspanning en lachen verergeren de hoest. Wanneer de hoest na 1 week niet minder geworden is, is het handig even contact op te nemen. Met 1 homeopathische remedie afgestemd op de symptomen kan de hoest binnen 2 dagen flink verminderd zijn.


Aanhoudend ziek. Is de hoest ondertussen al wat langer aanwezig en blijft het kwakkelen. Dan is het handig een afspraak te maken. Met enige homeopathische ondersteuning bent u er sneller van af.


Verhoging en koorts zijn normale reacties omdat het lichaam het virus eruit probeert te werken. Zolang de koorts rond de 38,5 blijft en na 2 of 3 dagen weer zakt is dat een gezonde reactie van het lichaam op het binnengedrongen virus.


Verhogen van de weerstand

Let op:

Regelmaat en dag en nachtritme

Voldoende rust, ontspanning en slaap

Groene groente

Fruit

Aanvulling van Vit C in de maanden met de R

Voldoende bewegen minimaal 1 uur per dag.


Telefonisch spreekuur: Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 9.00u tot 10.00u op

tel: 030-2300562.

Op woensdag van 12.00u tot 12.30u op tel: 06 412 58 108.

e-mail: hcmn@live.nl
bottom of page