top of page

Cursus Kinderbeelden & Homeopathie

Herken uw kind

Deel 1 - Chamomilla

Chamomilla-kinderen willen sterk en onafhankelijk zijn. Ze hebben een eigen wil en dat merkt de omgeving dan ook. Ze kunnen zichzelf goed vermaken en zijn sociaal. Zolang iedereen meewerkt aan hun plan is er niets aan de hand. Maar owee als het tegen de zin in druist. Dan is het feest in de tent. Dan komt die wilskracht in de emotie eruit. Ze worden tegendraads om hun ongenoegen te laten merken, lopen stampvoetend rond, krijgen een rood hoofd en zijn op dat moment alleen maar boos. De bui kan even aanhouden waarna ze weer gaan spelen alsof er niets aan de hand is.

Dat is niet altijd zo, de bui kan ook langer aanhouden. Er is dan veel gemok en gemopper.

Er zijn ook situaties waarin het lijkt dat het leven helemaal om hen draait. Alle aandacht van de ouders is er dan op gericht om het wilskrachtige aanwezige gedrag te sussen. Dat is een indicatie voor de homeopathische Chamomilla.

Telefonisch spreekuur: Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 9.00u tot 10.00u op
tel: 030-2300562.
Op woensdag van 12.00u tot 12.30u op tel: 06 412 58 108.
e-mail: hcmn@live.nl

Cursus Kinderbeelden & Homeopathie

Deel 2 - Pulsatilla

Pulsatilla kinderen houden van gezelschap en een warme omgeving. In het begin zijn ze wat verlegen maar dat duurt niet al te lang. Als ze contact hebben gemaakt en voelen dat ze geaccepteerd worden laten ze zichzelf meer zien. Ze houden er van bij je op schoot te kruipen en te knuffelen. Ze hebben liefde en aandacht echt nodig. Voor hen is dit geen verwennerij. Het zijn lieve en gevoeglijke kinderen, die zichzelf goed kunnen vermaken en van tijd tot tijd je opzoeken voor een knuffel of een aai over de bol. Op die manier zijn ze sensitief.

Als er soms een situatie is met wat meer stress en minder aandacht reageren ze onmiddelijk. Ze zijn gevoelig voor de omstandigheden, kunnen gemakkelijk huilen, hebben zorg voor anderen en als ze verkouden zijn flinke gele snottebellen.

Telefonisch spreekuur: Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 9.00u tot 10.00u op

tel: 030-2300562.

Op woensdag van 12.00u tot 12.30u op tel: 06 412 58 108.

E-mail: hcmn@live.nl

bottom of page