top of page

Karin Dijkstra

Klassiek Homeopaat, Coach, Contextuele hulpverlening en Vertrouwenspersoon.

Begint als 19 jarige als gediplomeerd verpleegkundige.

In de jaren die volgen is ze betrokken bij de begeleiding van kankerpatiënten in alle fasen tot en met de stervensbegeleiding.

Ze werkt ruim 15 jaar als verpleegkundige in het ziekenhuis en in de particuliere zorg, als wijkverpleegkundige in de wijk en als weekendhoofd in een groot bejaardenhuis in Utrecht.

Tijdens haar reizen is ze kort werkzaam in het kibbutzhospitaal in Israël, bezoekt locale ziekenhuizen en gezondheidsprojecten in ondermeer India en Afrika en maakte kennis met de niet westerse geneeskunst.

Haar belangstelling groeit van zorg voor de medemens naar de levensvraag: "Wat beweegt de mens - en hoe gaan we als mensen om met situaties die op onze levensweg komen".


In 1989 wordt haar zoon geboren en na een familiebezoek in Burkina Faso volgt de Tropenspecialisatie in Leiden. In 1993 wordt haar dochter geboren en in 1994 slaagt ze aan de Hogeschool Utrecht als docent omgangskunde en trainer sociale vaardigheden en groepsdynamica. De volgende 5 jaar is ze verbonden als docent sociaal agogische vaardigheden aan de SPW (Sociaal Pedagogisch Werk) opleiding van de ROC ASA te Utrecht.


Tijdens de 6 jarige opleiding Klassieke Homeopathie specialiseert ze zich aan de Hahnemann Academie. Als Klassiek Homeopaat RH (Register Homeopaat) is ze verbonden aan de Stichting Hahnemann Homeopathie en gespecialiseerd in de Ziekteclassifiatie en Chronische ziekten. Ze volgt jaarlijks (door de NVKH erkende) bijscholing aan deze academie.


Ze is opgeleid als CEASE therapeut en behandelt kinderen die autistivorm gedrag (adhd, add, ppd-nos) ontwikkelden na vaccinatie. Ze is aangesloten bij het nederlandse en wereldwijd interactieve netwerk van CEASE therapeuten, opgeleid door Tinus Smits.


Psychosociale en contextuele hulpverlening. Opgeleid aan opleidingsinstituut Leren Over Leven - contextuele studies, en de Nagy Academie.


Expertise op het gebied van de psychologie en psychiatrie, klachten steeds benaderend vanuit het homeopathische en contextuele gedachtengoed.

Opleidingen:

Maatschappelijk verpleegkundig

Docent omgangskunde

Trainer sociale vaardigheden/groepsdynamiek

Klassieke homeopathie

Contextueel therapeutish

Vertrouwenspersoon

Handvatten en steun bij een psychische kwetsbaarheid in uw naaste omgeving

 

 

Cursussen:

Antroposofische verpleegkunde, gericht op ontspanning, ruimte, zelfzorg, ritme en structuur.

Complementaire verpleegkunde, massage, etherisch olie, gericht op ontspanning en beter slapen.

Volwaardige voeding, herstel verhouding vet en spieren/bmi.

Orthomoleculaire geneeskunde.

Train de trainer geweldloze (verbindende) communicatie.

 

 

 

Telefonisch spreekuur: Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 9.00u tot 10.00u

op tel: 030-2300562.

Op woensdag van 12.00u tot 12.30u op tel: 06 412 58 108.

e-mail: hcmn@live.nl

bottom of page