top of page

Stress als ingang naar ontspanning.

Het spectrum van stressgerelateerde problemen opent zich als mogelijkheid als we er maar bij stilstaan. Dat geeft de gelegenheid tot het maken van een keus of we patronen willen voortzetten of veranderen.

Stress is een vast onderdeel geworden van onze manier van leven. Artsen behandelen tegenwoordig meer mensen met stressgerelateerde kwalen dan ooit! Hart- en vaatziektes, artritis, kanker, spijsverteringsproblemen, migraine, allergieën en depressies zijn aandoeningen die kunnen voortkomen uit voortdurende stress. Op zich is stress niets nieuws. Pas vrij recent is het echter erkend als belangrijke factor in een grote reeks geestelijke en lichamelijke problemen!


In stresscounseling onderzoeken we eerst de oorzaken van de stress, de stressgevende factoren en de lichamelijk, mentale en emotionele conditie. Er zijn meerdere mogelijkheden om stress aan te pakken en op te lossen. U leert de innerlijke omgang met stress verbeteren en de externe oorzaken wegnemen. Daarnaast krijgt u een aantal praktische oefeningen die u thuis doorzet. Er is aandacht voor de aanpak en het verloop van psychosomatische ziektes die nauw samenhangen met stress.


Telefonisch spreekuur: Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 9.00u tot 10.00u op

tel: 030-2300562.

Op woensdag van 12.00u tot 12.30u op tel: 06 412 58 108.

e-mail: hcmn@live.nl

bottom of page