top of page

Psychisch onwelbevinden.

Psychische aandoeningen ontstaan niet zomaar. Er is een onderscheid te maken tussen klachten die ontstaan door omstandigheden in het leven en klachten die worden getriggerd als gevolg van erfelijke belasting. Iedere aanleiding heeft dan een gevolg voor fysiek-mentaal en emotionele onrust.


De praktijk ziet meestentijds mensen met een diagnose. Zij hebben al flink wat trajecten achter de rug, en met heel veel kunst en vliegwerk houden zij zich staande in deze snelle en veranderende wereld die voor de meesten van ons nog nauwelijks bij te benen is.


Een diagnostisering betekent ook vaak dat mensen de nodige labels opgeplakt hebben gekregen. In het behandeltraject niet overbodig maar tegelijkertijd een flinke belasting. Een label zegt iets over de behandelbenadering maar niets over wie je bent, je wensen en verlangens, je gevoelens en behoeften.


Soms is de situatie nog existentieler en gaat het om "hoe kun je je veilig weten" in je situatie. Wanneer er sprake is van "geschaad vertrouwen" nemen we de tijd die daarvoor nodig is.


Veelal is er de wens tot meer welbevinden en meer rust. Een stabielere situatie met een hogere kwaliteit van leven.
Telefonisch spreekuur: Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 9.00u tot 10.00u

op tel: 030-2300562.

Op woensdag van 12.00u tot 12.30u op tel: 06 412 58 108.

e-mail: hcmn@live.nl

bottom of page